Poznajmy sie i zaglądajmy w czasie dobranocki!

Re: Poznajmy sie i zaglądajmy w czasie dobranocki!

Postprzez mona » Sob Gru 05, 2009 8:22 pm

Hej. Kłania sie załozycielka wątku. Widze,ze niewiele jest osob wiedzacych o tym forum, i trudno jakis kontakt z kims zlapac wogole.
No trudno. Widac na kafe i innych portalach jest moze lepiej.
A moze wlasnie w ten swiateczny zblizajacy sie czas opowiemy jak to prezenty dla dzieci przyszykowalysmy. Co dostana, jakie sa wz z tym nasze radosci i smutki? Zapraszam do opisania.
U mnie ojciec dziecka ani jego rodizna nie pamietaja o tym ze jest taki ktos jak moj synek. I to od ładnych paru lat,wiec jestesmy przyzwyczajeni-syn to nawet niepamieta ojca ani babci ani dziadka zadnego. Takze prezent dizsiejszy pod poduszke jest skromny-przyszykowany przezemnie-pod choinke bedzie moze wiekszsy i bardziej oczekiwany i w strone spelniania marzen. Tak musi byc,gdy ma sie ograniczone srodki finansowe.
mona

Dołączenie: Pią Lut 20, 2009 10:07 pm

Postprzez isia » Pią Gru 11, 2009 6:17 pm

cześć
Otóż przedświąteczny czas odczuwają nawet chyba pociechy nasze. W godzinach kryzysu w kraju trudno mówić o super prezentach, ale myślę jednak, że nie będzie tak źle.
Póki co wykonaliśmy z synem kartki świąteczne, które były sprzedawane na kiermaszu świątecznym w jego szkole >>> cel charytatywny oczywiście. Mamy jeszcze kilka pomysłów, które postaramy się wykonać i Wam pokazać. Ciekawi Nas jakie macie pomysły na ozdoby świąteczne :). Chciałabym apelować do samodzielnych matek, by nie załamywały rąk z powodu ojców, którym zdarza się nie pamiętać o świętach i o swoim ojcostwie. Dziewczyny najważniejsze jest ciepło domowego ogniska. Damy radę :)
A może warto by stworzyć możliwość dodawania na forum lub na stronie istotek Waszych pomysłów. Co o tym sądzicie ?
Pozdrawiamy
isia

Dołączenie: Śro Sie 13, 2008 12:26 am

Postprzez mona » Pon Gru 14, 2009 7:58 pm

Hej. Ciesze sie ze jeszcze ktos tu zaglada. Wlasnie w dobie kryzysu i niepamietajacych o pociechach ojcach.eh takie zycie. Moj syn do zerowki chodzi i tez jest konkurs na ozdobe swiateczna wykonana razem z rodzicami-pomysl swietny jak dla mnie. Bedziemy robic gwiazde betlejemska taka co mozna nalozyc na czubek choinki. Chyba ze cos lepszego wymyslimy... Gwiazda bedzie z tektury i na to przykleimy pazlotka od czekolad. Mysle ze to dobry pomysl. A wy jakie ozdoby robicie? I z czego.
Ja popieram post poprzedniczki i mozemy nawet zdjecia naszych cudeniek zamieszczac. Jak my wykonamy to odrazu sie pochwalimy. Pozdrawiam wszystkie czytajace.
mona

Dołączenie: Pią Lut 20, 2009 10:07 pm

Postprzez isia » Pon Gru 28, 2009 8:47 pm

hej kobietki i panowie :) i już po świętach...
Co do ozdób to robiliśmy z masy solnej figurki ( aniołki, mikołaje, gwiazdki), ale nie skończyliśmy jeszcze , ponieważ ja z synem do sylwestra każdego dnia zawsze coś zmieniamy :) W tym okresie przed świętami był kiermasz świąteczny w szkole i wykonaliśmy dużo kart świątecznych :) powiem w dobie wariactw i konkurencji sklepowych można nabyć wszystkie elementy a później tylko wymyślać.
W sumie już myślimy co na kolejne święta stworzymy. POZDRAWIAMY
isia

Postprzez samotna » Pią Sty 08, 2010 1:43 am

Hejka dziewczyny,mam 28 lat i 3,5 iskierkę szukałam czegoś w necie i tak tu trafiłam..a tak poważniej to wiecie mam problem około 16.01 muszę się wyprowadzić z moją kruszynką od jej taty i tu właśnie jest problem bo nie bardzo mam gdzie,jedyne co mi zostaję do dom samotnej matki ale tam też tylko się krótko mieszka i nie wiem co zrobię Może jakaś mama wie jak jest w takim ośrodku Jest mi ciężko psychicznie,chcę wyć Nie mam nikogo kto by mi pomógł Na rodziców nie mogę liczyć bo czasami oni na mnie liczyli Po za tym mieszkam w innej miejscowości dużo oddalonej i tu kończyłam szkołę i tu mam pracę..Chodzi nie wiele zarabiam.Proszę powiedzcie jak sobie dajecie radę jak żyć gdy się nikogo nie ma ani dachu nad głową:-((Dziecko wychowywało się do tej pory w normalnych warunkach,miało swój piękny pokoik na który zaciągnęłam kredyt 6 tysięcy i teraz to wszystko muszę zostawić ojcu mego dziecka bo to jego mieszkanie,nie byliśmy małżeństwem dziecko ma jego nazwisko i co powiedzieć małej że gdzie idziemy do ośrodka To jest dla mnie za dużo.Mała jest mądrą dziewczynką i dużo rozumie Nie chcę jej ranić,chciałam żeby miała wszystko i starałam się żeby uratować ten związek ale no kurczę nie wyszło.Zeszły się ze sobą dwa mocne uparte charaktery i koniec,tylko że ja na tym przegrałam bo to ja mam się wyprowadzić(ryczę jak dziecko)ale co ma poradzić K O C H A M M O J Ą C Ó R C I Ę P O N A D Ż Y C I E :(
samotna

Dołączenie: Pią Sty 08, 2010 1:13 am

Postprzez isia » Nie Sty 10, 2010 10:48 pm

wyprowadzić się ?
A niby dlaczego?
isia

Postprzez samotna » Pon Sty 11, 2010 12:20 am

..dlatego że to jest jego mieszkanie a nie moje...jest mi ciężko..
samotna

Dołączenie: Pią Sty 08, 2010 1:13 am

Postprzez mama_szymona » Śro Sty 13, 2010 11:01 am

Witam
Postaram sie tu zagladać, na razie w godzinnach rannych bo net mam tylko w pracy.
wczoraj była u mnie policja bo tatuś o 19 stwierdzł, że chce sie zobaczyć TERAZ z Szymonkiem (14miesięcy). Dobijał się, rzucał śniegiem w okna - mieszkam na parterze. jest agresywny w stosunku do mnie, i mnie przesladuje mieszkamy w blokach na przeciwko i jak tylko wyjdę z domu to on też. Dzis też juz na mnie czekał jak wychodziłam do pracy. jestesmy swieżo po rozstaniu 2miesiące i nie utrudniałam mu kontaktów z dzieckiem widział sie z nim 4 godziny w piatek jedynie oznajmiłam mu, że ma to byc miejsce publiczne gdzie sa ludzie.
Pieniedzy na dziecko nie daje tzn "sra" za przeproszeniem po 100zł, poinformowałam go, że jak do 15.01 nie będę mieć pieniędzy składam pozew o almenty. Stwierdził, że złoży o widzenie sie z dzieckiem - prosze bardzo. On ma już alimenty na jedno dziecko i jest pozbawiony praw rodzicielskich - o czym dowiedziałam sie niedawno i to całkiem przypadkowo. Oczywiście alimentów nie płaci.
dziś aby dał mi spokój powiedziałam mu, że zobaczy dziecko w weekend a i tak musiał przejechac ze mna jeden przystanek tramwajem - zaczynam popadać w obsesje i oglądać sie za soba na ulicy, o wyjściu z psem nie ma mowy - wychodzi z nim moja mama.
Jadę dziś do dzielnicowego i umówić się do poradni psychologicznej dla ofiar przemocy.
Kocham nad życie swojego synka.

pozdrawiam Magdalena
mama_szymona

Dołączenie: Śro Sty 13, 2010 10:43 am

Postprzez isia » Wto Sty 26, 2010 9:24 pm

Droga Mamo Szymona nie pozwól się zastraszać takie nachodzenie jest wykroczeniem.
isia

Postprzez pralina81 » Sob Lut 20, 2010 1:38 am

WItajcie, tez jestem tu nowa. Kończy mi się właśnie urlop wychowawczy i mam problem ze znalezieniem pracy w godzinach, w których funkcjonuje przedszkole. mieszkam w malym miasteczku i mozna sie zalapac do pracy w fabryce, na zmiany :-) moze ktos cos doradzi? moj nr gg: 2813228. Paula
pralina81

Dołączenie: Sob Lut 20, 2010 1:33 am

Poprzednia

Powróć do Witamy na nowym forum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

afgaf